18 April 2011

Bagaimana nak Pengaruh orang tengok Korea!!

First of all; before starting this post, please accept my sincere apology...peep, the totally famous blogger ;
Apepun(Opps... tdi sje je stat pos nih ayat English supaya nampak market...) sbb aq rse citer nih menarik jadi aq terfikir nk post la...
Sebelum kita cerita mengenai bagaimana kita orang dpt pengaruh peep tgk korea, kita kena tahu cara2 bagaimana nak pengaruh orang tengok korea...

1. Specify target yg kita nk pengaruh.

2. Amik tau diorang nyer habit.

Kalo diorng rajin tgk movie, lgi sng ar kte nk pengaruh...

3. Sua je ape2 drama korea yg mendpt title best of all time...

4. Tengok drama best2 kat sebelah diorg...

5. Lepas tu sua lagi satu drama;

6. ...Sua lagi satu...

7. ...Dan lagi satu...

pas tu... habis citer... pendek kate mesti terpengaruh nyer lah.....

Antara Drama Korea Best of All Time

...Secret Garden
...My Girlfriend is Gumiho
...You're Beautiful
...My Girl
...Invicible Kang Pyu Ho
...My name is Samsoon
...Lets go to School
...Personal Taste
...Full House
...Boys Over Flower

Okay skrang ni nk start citer camner kitorang, aq dan blogger kunyit berjaya menghasut abang peep yg teramatlah feymes nih untuk mengikut @ lebih senang lgi addicted ngan citer korea... Korang tentu tau yg peep nih dlm blog dia yg gempak tu, pak jem the series yg korg maklum tu sangat minat drama korea; yg tak leh bla skrang nih dok suka YongSeo couple lak; hahaha sapa nyer keje, aq la...

Mula2 dia tengok fullhouse dlu, selepas 1-2 minggu abes ar. Lpas tu tah camner tah dia dpt pulak drama baru; My Girl. Yg aq tak leh bla nih dia kata drama ni yg last skali yg dia nak tgk... Pas tu aq pun sua drama My Girlfriend is Gumiho; mula2 dia tak nak tapi lpas tuh dia tgk jugak... tu yg tak tahan tu... Finally dia pun masuk golongan yg sangat meminati korea cam aq...

P/S; aq sje je upload gambo nih tkut2 kalo korang tak caye ckp aq smalam...tgk; cute tak mouse aq!

5 comments:

Peqaxlol ;DD said...

lol hahaha apelah peep.....
kantoi!!!! wakakaka

axl said...

hahaha peep ckang...

peep said...

cam haram..haha

axl said...

sapa peqaxlol tu?

peep said...

peqaxlol tu cam ko la... haha :)