30 April 2011

K-pop Indonesia Ciplak?!



Skrang semua heboh pasal k-pop melayu; 24:7 dgn keindahan-pop nye...(yuck).. dgn band girl Gula-Gula.. 
Kalo nk tahu lebih lanjut bace entry ni...(Aq malas nk komen kalo dh ramai yg dh tulis bende yg sama)



Skrang; aq nk citer pasal kumpulan idol indon ala2 k-pop gitu yg diberi nama SM*SH (sebutan SMASH yg merupakan akronim kpd Seven Man As Seven Hero).. Dan kat bwh ni MV lagu diorang yg terbaru "I Heart You"...



Sebenarnya aq bukan anti ngan kumpulan2 camnih... tpi aq jdi bengang pabila diorang menciplak (mempalgiat / palgiarism) idea2 org len. Kalo korang dgr lagu tu betul2 korang mesti phm... Mcam rentak lagu Justin Bieber; Baby...



Dgr dan perhati kalo2 apa yg aq ckap tu btul...intro I Heart You dan Baby hampir sama kn?

Whatever! Justin Belebir sucks..

Nak buat camner... tuh satu mende..

lagi satu yg tak leh bla... nama group tu pun ciplak...


Kumpulan SMASH dri korea nih sempat popular skejap kat korea pd tahun 2008.

dan lgi satu...aq terbaca waktu blog walking tdi, ada blogger ckap diorang tiru BEAST nyer MV..

Kalo korang perhatikan... koreografi tarian dia hampir sama..(Sila Rujuk Pada Video Atas..)



Aq tak rse ia nya satu kebetulan...

P/s  :Diorang ni dah tak de keje nk market...knp kne sangat tiru korea nih.. bukan indon nyer industri muzik dh market... Kat bwh ni aq letak gambar k-pop melayu or m-pop..(cam lol je bunyi)


24:7 nk tiru UKISS(korea)

Gula-Gula aka Wonder Girls Malaysia(haha)




2 comments:

peep said...

wow, jaoh kaji boss..

axl said...

of kos la...